Naši rezultati

Nasi_rezultati-2

Medico-S u jesen 2017. godine očekuje rođenje 1000-te (hiljadite!) bebe začete postupkom vantjelesne oplodnje u našoj klinici. Hiljadu beba za 14 godina koliko razvijamo vantjelesnu oplodnju u Republici Srpskoj je rezultat na koji može biti ponosna svaka klinika i svaka zemlja koja ima rastući problem neplodnosti i negativnog prirodnog priraštaja. To je takođe najveći broj rođenih beba u nekom centru za vantjelesnu oplodnju u Bosni i Hercegovini – bez konkurencije.

Uspješnost naših postupaka u posljednjih nekoliko godina je između 40 i 42% ostvarenih trudnoća, odnosno 34 do 36% iznesenih trudnoća, što je prosjek evropskih i svjetskih statistika. Svi podaci o procedurama provedenim u Medico-S klinici i svi naši rezultati su apsolutno dostupni svim relevantnim institucijama i pojedincima u skladu s važećim pozitivno-pravnim propisima, te međunarodnim standardima.

Podaci o svakoj pojedinačnoj dijagnozi neplodnosti, propisanoj terapiji i provedenoj proceduri vantjelesne oplodnje su u redovnim izvještajima koje Medico-S dostavlja Fondu zdravstvenog osiguranja Republike Srpske i Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske. Sve navedene podatke i rezultate klinike Medico-S redovno provjerava i potvrđuje Evropsko društvo za humanu reprodukciju i embriologiju.